Gå til hovedindhold

TETRAS

Technology Transfer for Thriving Recirculating Aquaculture Systems in the Baltic Sea Region

Projektet har til formål at vise vejen til at forbedre den økonomiske og miljømæssig bæredygtighed for fisk og og anden akvakultur produceret i opdræt hvor vandet recirkuleres og genbruges (RAS).
Der arbejdes også med vandrensning, så vand fra akvakultur i fremtiden kan få tatus som teknisk vand, der kan bruges til mange forskellige industrielle formål, når RAS anlægget integreres i en industriel symbiose.

05. sep. 2023
Illustration af projektets Pilot 4: Et RAS og akvaponi demonstrationsanlæg i Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, hvor der er mulighed for at formidle omkring fiske- og plantesymbioser, cirkulær bioøkonomi, vandkvalitet og ressourceeffektivitet.  Pilot 4 er et samarbejde med Pilot 1, hvor Businss Lolland-Falster og Blue Research kortlægger vandfiltrerings teknologi. Der samles data ift. en livscyklusanalyse (LCA) og udvikles faktabaserede kommunikationsmaterialer til gæster, elever, studerende og erhverv.

Indhold

    Projektet er et Baltic Sea Region Interregprojekt og får støtte fra Det Europæiske Fællesskab.

    På Lolland-Falster arbejdes med projektets Pilot 4: Et RAS og akvaponi demonstrationsanlæg i Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, hvor der er mulighed for at formidle omkring fiske- og plantesymbioser, cirkulær bioøkonomi, vandkvalitet og ressourceeffektivitet.  

    Pilot 4 er et samarbejde med Pilot 1, hvor Business Lolland-Falster og Blue Research kortlægger vandfiltrerings teknologi. Der samles data ift. en livscyklusanalyse (LCA) og udvikles faktabaserede kommunikationsmaterialer til gæster, elever, studerende og erhverv.