Gå til hovedindhold

Agri-Aqua Innovation Denmark

Nye bæredygtige løsninger kræver samarbejde og synergi mellem vandbrug, landbrug, myndigheder og vidensinstitutioner og fokus på udvikling af nye forretningsmuligheder. Og det er netop formålet med partnerskabet Agri Aqua Innovation Denmark.





08. jul. 2021

Indhold

    Biomasser, der skal bruges til produktion skal findes og håndteres lokalt. Det er et mål i klimaneutralt land- og vandbrug, og derfor er der brug for en show case for, hvordan brede partnerskaber bag cirkulære løsninger med deres samlede viden og erfaringer kan udvikle, teste og kommunikere nye bæredygtige produktionsformer. Partnerskabet Agri Aqua har valgt, at bruge Guldborgsund Kommune som den fysiske ramme. De lokale farvande er en del af Østersen, og det giver mulighed for sparring og videndeling med de 8 andre Østersølande, som også arbejder med at sikre bæredygtig benyttelse under særlige udfordringer med næringsstoffer og lavt saltindhold i vandet.

    Nye bæredygtige løsninger vil være relevant for hele Østersø-området og dermed åbnes op for et eksporteventyr af danske viden og teknologier fra danske akvakulturvirksomheder. Det er med til at styrke både vækstdagsordenen og en bæredygtig udvikling.

    Et af de første konkrete projekt-ideer, som partnerskabet arbejder med, er produktion af muslinger. Netop muslinger er med til at fjerne næringsstoffer fra havmiljøet og producerer samtidigt nye proteiner, som kan bruges til eksempelvis foder. Potentialet for dyrkning af muslinger i havet omkring Lolland-Falster er i dag ringe belyst, og derfor går partnerskabet nu i gang med at undersøge mulighederne for rentabel dyrkning af muslinger i vandet i lokalområdet.

    Organisationerne bag partnerskabet er: Dansk Akvakultur Producentforening, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Aarhus Universitet, Roskilde Universitet, KU-Food/Københavns Universitet, Teknologisk Institut, Blue Research, Business Lolland-Falster og Bioøkonomisk Vækstcenter/Guldborgsund kommune.

    Vil du høre mere er du meget velkommen til at kontakte programkoordinator Mette Jørgensen på telefon 25 18 18 33.

    Partnerne: