Gå til hovedindhold

Om os

Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund er sat på landkortet for at gøre viden til virksomheder. Vi vil kombinere dansk og international forskning med stærke iværksættere. Så tang og ålegræs kan blive til nye foderstoffer, eller byggematerialer, eller biogas.

08. jul. 2021

Indhold

    Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund er sat på landkortet for at gøre viden til virksomheder. Vi vil kombinere dansk og international forskning med stærke iværksættere. Så tang og ålegræs kan blive til nye foderstoffer. Eller byggematerialer. Eller biogas.

    Halm, roetoppe, træ og gylle kan bruges til at fremstille nye emballager, rengøringsmidler og energi. Og det, der er tilbage, når æbler og kirsebær er presset til saft, kan blive til giftfrie farvestoffer og sunde kosttilskud.

    På den måde skaber vi ikke bare vækst og jobs – vi skaber en mere bæredygtig verden.

    Vores ambition er, at Danmarks arealmæssigt største kommune skal være centrum for en ny grøn industri, der på samme tid skaber nyt liv i Guldborgsund – og nyt håb for hele kloden.

    Vi har råmaterialet

    I Guldborgsund kommune har vi den smukkeste natur – og vi har meget af den. Skove, strande, marker, plantager, afgrøder. Og vi har en stor fødevareindustri. Dermed er vi rige på fremtidens store ressource: Biomasse.

    Det er værdifuldt. For eksperter, investorer, forskere og myndigheder siger samstemmende, at uudnyttet organisk materiale kan danne grundlag for nye erhvervseventyr - i milliardklassen.

    Her på vores hjemmeside kan du se mere om, hvordan vi her i Guldborgsund tager udfordringen op. Og samtidig måske endda finde inspiration til, hvordan du kan bidrage til nye lokale industrier.

    Om du er forsker, virksomhedsejer, iværksætter eller investor betyder ikke så meget. Bare du finder det interessant at tage aktiv del i en udvikling, som både er lønsom og gør verden til et lidt bedre sted at vokse op i.

    Vigtigt lokalt – og vigtigt globalt

    Trafikårerne E47 og E55 løber gennem Guldborgsund og forbinder Stockholm og Oslo med Hamborg og Berlin. De seneste trafikprognoser spår 50% stigning frem til 2030. Det giver muligheder – også i et klima-perspektiv. Den tunge trafik vil nemlig have brug for at tanke alternativ biobaseret brændsel. Og på den måde kan Guldborgsunds gylle, halm og andre bio-rester være med til at forbinde Sverige, Danmark og Tyskland. Det er også et eksempel på hvad bioøkonomi er.